A A A

Dirkje Kuik (William D. Kuik)

{gallery}Dirk 2{/gallery}

 

Totaal drie werken zie ook de andere:

Drie pentekeningen, gemaakt tijdens een bezoek aan Malmö in Zweden in 1959.
Eén tekening is ingekleurd en gesigneerd. De andere twee horen er bij. Zijn op hetzelfde papier uit van een schetsboek met ringband gemaakt. Zie detail. In volgorde van foto's zouden ze de titels Kust, Ochtend en Park kunnen hebben.
Afmetingen: 18,5 x 25cm. Passe-partout 30 x 35 cm.

De in Utrecht wonende en werkende Dirkje werd geboren als William Diederich Kuik. In 1977 ging Kuik de voornaam Dirkje bezigen en in 1979 liet Kuik zich in een ziekenhuis in Londen opereren en ging sindsdien geheel door het leven als vrouw. Over haar operatie, haar belevenissen als genderdiasporapatiënt, zoals zij het noemde en hoe zij haar leven na de operatie weer oppakte schreef ze uitgebreid, met name in Huishoudboekje met rozijnen.

Kuik studeerde enige tijd aan de Rijksakademie van beeldende kunsten in Amsterdam, was kunstrecensent bij Het Parool en tekende voor Vrij Nederland. In 1960 richtte Kuik samen met Moesman en Henc van Maarseveen het grafisch gezelschap De Luis op. Deelnemende kunstenaars met uiteenlopende ideeën wisselden elkaar af gedurende twintig jaar. ( bron catawiki )

 

Additional Info

  • Techniek: Inkt op papier
  • Formaat: 18,5 x 25cm. Passe-partout 30 x 35 cm.
  • Verkoopprijs: Per stuk : € 150,00
Read 117 times Last modified on dinsdag, 22 januari 2019 13:00